Met een Prusa i3 mk3 aan het werk

Wie zoekt naar een goede 3D printer, komt eigenlijk altijd bij de Prusa i3 mk3 uit. Dat is de printer waar het op dit oment om draait. Dit is dan ook al door vele experts onderkend. Het model is al sinds 2017 op de markt, maar is nog altijd niet te verslaan volgens velen. Alleen al om die reden is het dus ook voor allerlei doelgroepen aantrekkelijk om te kijken welke mogelijkheden er allemaal liggen. Er is namelijk veel te doen met deze printer. Het gaat bijvoorbeeld om de volgende zaken in dit opzicht.

De printer voor alle ontwerpen
Werken met de Prusa i3 mk3 is eigenlijk voor iedereen aan te raden. Dat komt door de vele mogelijkheden die er liggen. Denk alleen al aan de voordelen van het gebruiksgemak. Daardoor is het veel gemakkelijker mogelijk om bijvoorbeeld een specifiek ontwerp te maken. Dit was natuurlijk al het geval bij modellen zoals de mk2, maar dit is alleen maar verder ontwikkeld door de fabrikant. Dit is ook precies de reden waarom het apparaat op zoveel bijval kan rekenen. Er is flink veel mee te bereiken. Daar heb jij ook voordeel van, zowel als ondernemer of als hobbyist.

Hulp bij het uitwerken
De Prusa i3 mk3 is ook nog eens een printer die helpt bij het uitwerken van ontwerpen. Dat komt doordat de 3D printer zelf monitoring over het proces doet. Daar heeft de fabrikant 9 sensors voor ingebouwd. Die houden in de gaten of de zaken allemaal verlopen zoals ze moeten verlopen. Dit zorgt ervoor dat er eigenlijk niets fout kan gaan wanneer er met deze printer gewerkt wordt. Dit is natuurlijk een belangrijk pluspunt wanneer het gaat om printen. Alleen al om die reden is dit model zo snel zo populair geworden. De printer maakt meer mogelijk.

Wat wordt gemonitord?
Het is goed om te weten wat er wordt gemonitord door de Prusa i3 mk3. Dat maakt het beter te begrijpen. De monitoring vindt op vele manieren plaats. In de eerste plaats gaat het om het printen zelf. Dit gebeurt op een manier zodat altijd de juiste richting wordt gevolgd. Wijkt de printer iets af, dan merkt de sensor dit op en stuurt het de printer bij. Dat geldt bijvoorbeeld ook bij het bijna opraken van het filament. Zo zijn er nog 7 punten van aandacht die door de printer zelf in het oog worden gehouden. Dit maakt het erg stabiel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *