Waarop letten bij het kopen van een occasion?

Als leek kun je soms aardig verdwaald raken in de wereld van de occasions. Het aanbod is dermate groot dat het lijkt of je naar een ‘spelt in een hooiberg’ zoekt. Allereerst is het verstandig om een aantal mogelijkheden uit te sluiten. Ga je voor zo min mogelijk risico’s dan kun je het beste naar een gerenommeerde garage gaan. Bij de meeste particulieren is er garantie tot aan de deur en kun je nergens meer op terugvallen. Bij een occasion kopen, let er dan bijvoorbeeld ook op dat extra onderdelen gemakkelijk beschikbaar zijn en er geen onderdelen uit het buitenland, met extra hoge kosten als gevolg, hoeven te komen.

De valkuilen
Een bekend foefje dat al jaren gebruikt wordt door verschillende occasion verkopers is, dat er mooie banden onder auto liggen als je komt kijken. De deal wordt gemaakt en de auto wordt, na de extra kosten voor het rijklaar maken, keurig voor je klaargezet. Dan door de euforie van de nieuwe aankoop, dringt het totaal niet meer tot je door dat die prachtige bandjes, die er bij de testrit nog onderzaten, verwisseld zijn voor een paar oudere banden.

Ga bij voorkeur naar een goed aangeschreven dealer voor het occasion kopen. Deze zijn gelukkig ook steeds meer op internet te vinden. Kijk naar referenties van goede sites en bekijk deze sites zelf ook grondig. Wat zijn de ervaringen van andere mensen en wat bevelen zij aan. Staar je daarnaast niet blind op erkenningen. Zelfs niet als ze erkend zijn door de BOVAG. Eenmaal je een occasion hebt gekocht is het belangrijk om deze door een onafhankelijke partij te laten keuren. Dit kan bij sommige verkopers ook nog voordat je de auto daadwerkelijk gaat aanschaffen. En de laatste tip: probeer impulsaankopen te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *