Waar moet je op letten bij het huren van een auto?

Veel mensen maken weleens gebruik van een huurauto, met name als zij in een ander land zijn. Op vakantie kan het bijvoorbeeld ideaal zijn om een dagje een auto te huren en eropuit te gaan om de omgeving te verkennen. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij het huren van een auto? In deze blog krijg je een aantal tips zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan bij het huren van een auto.

 

Let op de extra’s

Sommige verhuurders hanteren een all-in prijs, terwijl andere een lage ‘kale’ prijs hanteren. Het is belangrijk hier goed op te letten, zodat je achteraf niet voor onverwachte kosten komt te staan. Let er bijvoorbeeld goed op wat het afnemen van een GPS kost.

 

Eigen risico

Een auto huren kan je achteraf erg veel geld kosten als je schade rijdt en een hoog eigen risico hebt. Bij veel autoverhuurders moet er een aanvullende verzekering worden afgesloten om het eigen risico volledig af te kopen en deze kosten komen dus bovenop de huursom.

 

De versnellingsbak

Veel mensen denken dat de keuze voor een benzine of diesel invloed heeft op de huurprijs, maar meestal heeft deze keuze amper invloed op de uiteindelijke huurprijs. De keuze om voor een handgeschakelde auto of een auto met een automatische transmissie te gaan echter wel. Een handgeschakelde auto is vaak goedkoper.

 

Al met al kan het verleidelijk zijn om in eerste instantie in zee te gaan met de goedkoopste autoverhuurder, maar achteraf blijkt dat niet altijd de juiste keuze te zijn. Kijk dus goed naar de verschillende opties die je hebt bij het huren van een auto en vergelijk verschillende autoverhuurbedrijven. Bij Europcar is men altijd transparant over de prijzen die zij vragen en zij helpen jou graag bij het kiezen van de juiste huurauto.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *