Welke verzekering past bij mij?

Auto rijden gebeurt iedere dag. Bijna altijd gaat het goed. Toch zijn er zo nu en dan aanrijdingen waar te nemen op de weg waarbij er schade bij andere wordt berokkend. Het is dan belangrijk goed verzekerd te zijn. De tegenpartij zal blij zijn dat hij/zij een bedrag krijgt overgemaakt waarmee bijvoorbeeld velgen reparatie vergoed kan worden. Dat is toch fijn!

Soorten verzekeringen

Er zijn verschillende verzekeringen met ieder een ander prijskaartje. Weet je van jezelf dat je geen schade rijdt dan kom je al weg met een WA-verzekering (deze is verplicht). Ben je echter een brokkenpiloot dan is een all – risk verzekering/ volledig casco een goede optie. Met deze verzekering dek je niet alleen de schade bij anderen. Ook je eigen deuken en krassen kunnen gerepareerd worden zonder de eigen portemonnee te hoeven trekken. Daarnaast heb je WA + beperkt casco. Hierbij word je auto gedekt tegen diefstal, brand, hagel/storm en ruitbreuk. Hierbij geldt een eigen risico.

Een groot minpunt is wanneer je schade rijdt je daaropvolgende premies hoger worden. Dit heeft te maken met je aantal schadevrije jaren. Hoe langer je schadeloos rijdt hoe lager de premie.

Daarnaast heb je WA + beperkt casco. Hierbij word je auto gedekt tegen diefstal, brand, hagel/storm en ruitbreuk. Hierbij geldt wel een eigen risico.

Vakantietijd
Als je op vakantie gaat met de auto is een goede verzekering ook belangrijk. Je rijdt immers lange stukken. Vaak van ruim 1.000 kilometer. Door de alle drukte op de wegen is de kans groter op een aanrijding dan op een rustige dag in Nederland. Het is interessant om te kijken in hoeverre je tijdelijk een ruimer verzekeringspakket kan nemen die na de vakantie weer kan worden teruggebracht naar het oorspronkelijk pakket.

Ga je met een caravan op vakantie? Een trekhaak monteren aan je auto is dan essentieel. Maar belangrijker nog. Hoe vaak rijd je in een caravan? Waarschijnlijk niet vaak. Inschattingsfouten liggen op de loer. Met een aanrijding als gevolg. Kijk dus goed of je niet een groter verzekeringspakket moet afsluiten als je met de caravan de hort op gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *