Dit is waarom dierenverzekeringen vergelijken een leuke bezigheid is

Dierenverzekeringen vergelijken is niet moeilijk en het kan je maandelijks veel geld schelen. Wellicht heb je al een huisdier of ga je er binnenkort een aanschaffen. Vooral veel honden- en katteneigenaren besluiten direct na de aanschaf een dierenverzekering af te sluiten. Het klinkt vermoeiend en saai, maar het vergelijken van dierenverzekeringen kan je veel voldoening geven. In dit artikel lees je vier redenen waarom iedereen met een huisdier dierenverzekeringen zou moeten vergelijken

Dierenverzekeringen vergelijken voedt de voorpret
Als je nog bezig bent met het uitkiezen van je nieuwe ‘huisgenoot’, of je wacht op het moment dat het katje of het hondje naar jouw huis mag komen, dan is het leuk om er zo veel mogelijk mee bezig te zijn. Je bezoekt dierenwinkels om allerlei accessoires en benodigdheden aan te schaffen, zoekt naar het beste voer en bedenkt de schattigste namen. Ook het uitkiezen van een geschikte dierenverzekering behoort tot deze voorpret. Het hebben van een goede verzekering scheelt ontzettend veel stress. Je weet zeker dat je niet in de (financiële) problemen zult komen als jouw huisdier ziek wordt of vermist raakt. Dierenverzekeringen vergelijken en afsluiten behoort tot één van de voorwaarde van het verantwoord houden van huisdieren.

Het kiezen voor de juiste verzekering biedt financiële stabiliteit
Bij het vorige tussenkopje werd dit onderwerp al even aangestipt. Met een goede dierenverzekering kom je niet voor onverwachte en onaangename verrassingen te staan. Vergelijk zorgverzekeringen onder meer op basis van hun dekking, de hoogte en de vorm van het eigen risico (betaal je een vast bedrag eigen risico per keer? Of betaal je een bepaald percentage per nota?) en de hoogte van het maximale bedrag dat jaarlijks door de verzekering uitgekeerd kan worden.

Aan het einde van het jaar houd je een zakcentje over
Voor een kat heb je al een verzekering vanaf vijf euro per maand. Natuurlijk is dit bedrag afhankelijk van de leeftijd en het ras van het beestje. Er zijn echter ook verzekeringen die bijna drie keer zo duur zijn. Terwijl de dekking en voorwaarden vaak niet eens zo veel verschillen. Ook voor honden lopen de kosten enorm uiteen. De goedkoopste hondenverzekering is om en nabij de zes euro, terwijl de duurste verzekering maandelijks bijna twintig euro kost. Met zo’n verschil van veertien euro bespaar je op jaarbasis meer dan 150 euro. Dat is toch een aardig zakcentje waardoor het de moeite wordt om dierenverzekeringen te vergelijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *